Ingrediënten
4 personen
2
aubergines
2 teentjes
knoflook
½ theelepel
gemalen komijn
1 eetlepel
geroosterde sesamzaadjes
100 ml
olijfolie extra vierge
1 zakje
verse koriander
4
shoarmabroodjes
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 ºC. Met vork aubergines rondom inprikken en op bakplaat leggen. In midden van oven aubergines 30-40 min. roosteren tot schil bruin begint te worden; aubergines tussentijds 2-3 keer omdraaien. Aubergines iets laten afkoelen en vervolgens in lengte halveren. Met lepel vruchtvlees eruit scheppen en in maatbeker overdoen. Knoflook erboven uitpersen. Komijn en sesamzaad toevoegen. Alles met staafmixer pureren en al mengend olijfolie in dun straaltje erbij schenken tot romige puree ontstaat. Koriander erdoor scheppen en puree op smaak brengen met zout en peper. In broodrooster shoarmabroodjes roosteren en daarna in vieren snijden. Auberginepuree op vier kleine bordjes scheppen en pitapuntjes ernaast leggen.
Auberginepuree met koriander

voorgerecht
4 personen
375 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 ºC. Met vork aubergines rondom inprikken en op bakplaat leggen. In midden van oven aubergines 30-40 min. roosteren tot schil bruin begint te worden; aubergines tussentijds 2-3 keer omdraaien. Aubergines iets laten afkoelen en vervolgens in lengte halveren. Met lepel vruchtvlees eruit scheppen en in maatbeker overdoen. Knoflook erboven uitpersen. Komijn en sesamzaad toevoegen. Alles met staafmixer pureren en al mengend olijfolie in dun straaltje erbij schenken tot romige puree ontstaat. Koriander erdoor scheppen en puree op smaak brengen met zout en peper. In broodrooster shoarmabroodjes roosteren en daarna in vieren snijden. Auberginepuree op vier kleine bordjes scheppen en pitapuntjes ernaast leggen.
algemeen:Auberginepuree is ook lekker als broodbeleg: bestrijk een geroosterde snee donker brood met auberginepuree en beleg hem met rauwe ham.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 aubergines
2 teentjes knoflook
½ theelepel gemalen komijn
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
100 ml olijfolie extra vierge
1 zakje verse koriander
4 shoarmabroodjes
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine