bewaar
Gegrilde tilapia met auberginepuree
Gegrilde tilapia met auberginepuree
bewaar

Gegrilde tilapia met auberginepuree

30 min. bereiden
20 min. wachten
66waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

1

citroen

2 tenen

knoflook

6 el

olijfolie extra vierge

2

tomaten

50 g

groene olijven zonder pit

600 g

tilapiafilet

1 tl

gedroogde tijm

2 takjes

peterselie

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • grillpan

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Prik met een vork enkele gaatjes in de aubergines. Rooster ze in het midden van de oven in ca. 15-20 min. tot het vruchtvlees zacht is. Halveer de aubergines en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine het vruchtvlees met 2 el citroensap, de knoflook en olie tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de olijven in vieren. Snijd de tilapia in 4 of 8 gelijk stukken en wrijf in met de tijm en peper en zout. Besprenkel met de rest van het citroensap. Verhit de grillpan en grill de vis in 8-10 min. lichtbruin en net gaar. Keer halverwege.

3

Schep de auberginepuree op 4 borden. Leg de vis op de puree en garneer met de tomaat, olijven en peterselie. Lekker met rijst.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.