bewaar
Tilapia met ansjovisboter
Tilapia met ansjovisboter
bewaar

Tilapia met ansjovisboter

20 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

tilapiafilet

2 eetlepels

bloem

8 eetlepels

boter

4

ansjovisfilets

1 teentje

knoflook

2 eetlepels

kappertjes

3 eetlepels

peterselie

1 eetlepel

citroensap

500 g

aardappelpuree

300 g

stoomgroenten groenegroentemix

50 g

olijven zonder pit

Aan de slag

Vis met peper bestrooien en door bloem wentelen. In koekenpan boter verhitten en hierin vis in 6-8 min. gaarbakken, halverwege keren. Vis uit pan nemen en warmhouden. In bakvet ansjovis op laag vuur bakken, tot vis uit elkaar begint te vallen. Knoflook erdoor roeren en kort fruiten. Kappertjes en peterselie toevoegen, boter op smaak brengen met citroensap en peper. Intussen in pannetje aardappelpuree en in magnetron groentemix volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Olijven door warme aardappelpuree scheppen. Aardappelpuree op vier borden scheppen en vis tegen aardappelpuree leggen. Ansjovisboter over vis en puree schenken. Groentemix ernaast serveren.