Tilapia met ansjovisboter

Advertentie
Ingrediënten
- 600 g tilapiafilet ((diepvries, vis, zak a 750 g), ontdooid)
- 2 eetlepels bloem
- 8 eetlepels boter
- 4 ansjovisfilets (uit blikje)
- 1 teentje knoflook (in plakjes)
- 2 eetlepels kappertjes (uitgelekt)
- 3 eetlepels peterselie (diepvries)
- 1 eetlepel citroensap
- 500 g aardappelpuree (deelblokjes, diepvries, zak a 750 g)
- 300 g stoomgroenten groenegroentemix (diepvries)
- 50 g olijven zonder pit (in plakjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vis met peper bestrooien en door bloem wentelen. In koekenpan boter verhitten en hierin vis in 6-8 min. gaarbakken, halverwege keren. Vis uit pan nemen en warmhouden. In bakvet ansjovis op laag vuur bakken, tot vis uit elkaar begint te vallen. Knoflook erdoor roeren en kort fruiten. Kappertjes en peterselie toevoegen, boter op smaak brengen met citroensap en peper. Intussen in pannetje aardappelpuree en in magnetron groentemix volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Olijven door warme aardappelpuree scheppen. Aardappelpuree op vier borden scheppen en vis tegen aardappelpuree leggen. Ansjovisboter over vis en puree schenken. Groentemix ernaast serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 24 g
- vet 29 g