Gebakken tilapia met olijven

Advertentie
Ingrediënten
- 1½ pak notenrijst (a 275 g)
- 2 courgettes
- 3 preien
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 schaaltjes tilapiafilet (vis, a ca. 250 g)
- 1 citroen
- 1 blikje olijven gevuld met ansjovis (200 g)
- 2 eetlepels kappertjes
Keukenspullen
- ovenschaal (inhoud 2 1/2 liter), ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven op 200 °C voorverwarmen. Notenrijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Courgettes schoonmaken en in plakjes snijden. Prei schoonmaken en in ringen snijden. In koekenpan 2 el olie verhitten en prei 5 min. bakken. Courgette en prei over bodem van ovenschaal verdelen en met zout en peper bestrooien. Tilapia op groente leggen en met zout en peper bestrooien. Citroen halveren en helft uitpersen. Citroensap en rest van olie over tilapia verdelen. Olijven fijnhakken en met kappertjes over vis verdelen. Visschotel in 15 min. in midden van oven gaar bakken. Vis met rest citroen garneren en met rijst serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 800 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 70 g
- vet 41 g