bewaar
Gegrilde tilapia op tomatensalade
Gegrilde tilapia op tomatensalade
bewaar

Gegrilde tilapia op tomatensalade

15 min. bereiden
149waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 x 2

tilapiafilets

50 g

pijnboompitten

1 teentje

knoflook

½ eetlepel

gedroogde Italiaanse keukenkruiden

3 eetlepels

olijfolie extra vierge

12

tomaten

1 zakje

verse basilicum

1

ciabatta

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 250 ºC. Wrijf de visfilets in met zout en peper en leg ze naast elkaar op een ovenbakplaat. Hak de pijnboompitten grof en meng ze in een kom met de knoflook, de Italiaanse kruiden, zout, peper en 2 eetlepels olijfolie. Strijk dit mengsel uit over de visfilets en schuif de bakplaat in de oven. Laat de vis in 3-5 minuten licht kleuren en gaar worden, de filets hoeven niet te worden gekeerd. Snijd intussen de tomaten in plakjes en leg ze op vier borden. Bestrooi de tomaten met zout en peper en druppel de rest van de olijfolie erover. Scheur de basilicumblaadjes grof en verdeel ze over de tomaten. Leg de gegrilde visfilet op de tomaten en serveer met de ciabatta.