bewaar
Gegrilde portobello met koolrabirisotto
Gegrilde portobello met koolrabirisotto
bewaar

Gegrilde portobello met koolrabirisotto

35 min. bereiden
137waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

portobello champignons

1

sjalot

3 eetlepels

olijfolie

150 g

risottorijst

1 theelepel

gedroogde Italiaanse keukenkruiden

1

koolrabi

500 ml

kruidenbouillon

25 g

pijnboompitten

1 eetlepel

olijfolie extra vierge met truffelaroma

50 g

pittige kaas

½ zak

veldsla

1 eetlepel

verse bieslook

Aan de slag

Steeltjes van portobello's fijnsnijden en in pan met dikke bodem met sjalotsnippers zachtjes bakken in 1 el olie. Rijst erdoor scheppen en bakken tot korrels rondom glanzen. Kruiden, koolrabiblokjes en helft van bouillon toevoegen. Roeren tot vocht is opgenomen. Zo telkens een scheut bouillon toevoegen en laten opnemen, tot risotto na 20-25 min. smeuïg is. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Portobello's bestrijken met 2 el olie en in hete koekenpan in 10 min. bruin en gaar roosteren, regelmatig keren. Truffelolie met helft van kaas en pijnboompitten door risotto roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Veldsla over twee borden verdelen. Portobello's erop leggen, bestrooien met wat zout en peper en bergje risotto erop scheppen. Bieslook met rest van kaas en pijnboompitten mengen en over gerecht strooien.