bewaar
Venkelsoep met gegrilde portobello
Venkelsoep met gegrilde portobello
bewaar

Venkelsoep met gegrilde portobello

40 min. bereiden
1 uur wachten
258waarderingen

Ingrediënten

8 personen

6 eetlepels

olijfolie

1 eetlepel

balsamicoazijn

2 teentjes

knoflook

1 eetlepel

gedroogde Italiaanse keukenkruiden

2 x 2

portobello

3

venkelknollen

50 g

risottorijst

1 liter

kruidenbouillon

1 eetlepels

olijfolie extra vierge met truffelaroma

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Roer in een kom 4 eetlepels olijfolie met de azijn, de helft van de knoflook en een eetlepel Italiaanse kruiden tot een marinade. Snijd de portobello's in dunne plakken en schep ze door de marinade. Laat ze ten minste 1 uur staan en zet ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de venkelknollen in kleine blokjes en hak het groen fijn. Verwarm 2 eetlepels olie in een grote soeppan en fruit de venkel met de rest van de knoflook op laag vuur in 5-8 minuten glazig. Schep de rijst en de rest van de Italiaanse kruiden door de venkel en bak deze 1 minuut mee tot de rijstkorrels glanzen. Voeg de bouillon en het venkelgroen toe en kook het geheel in 20 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met de staafmixer (of in de keukenmachine) tot een gladde soep. Verwarm de grillpan en rooster de plakken portobello (in gedeelten) in 2-3 minuten bruin. Schep de soep in diepe borden en leg een stapeltje portobelloplakjes in het midden. Druppel wat truffelolie in de soep en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Voor een extra feestelijk effect, garneer met gepofte mihoen (zie tip).

algemeenDoor ongekookte mihoen heel kort in hete frituurolie te poffen, zwelt die op en wordt prachtig wit en bros. Net popcorn, eigenlijk.

algemeenWerkschema. Dag van tevoren: soep maken. Halve dag van tevoren: portobello's marineren. Voor de eerste gang: portobello's roosteren en soep verwarmen.