bewaar
Gemarineerde champignons
Gemarineerde champignons
bewaar

Gemarineerde champignons

10 min. bereiden
30 min. wachten
49waarderingen

Ingrediënten

250 g

kastanjechampignons

½

citroen

1 tl

gedroogde Italiaanse keukenkruiden

4 el

olijfolie met truffelaroma

zout

versgemalen vierseizoenenpeper

30 g

rucolasla

50 g

Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Champignons met keukenpapier schoonvegen en in dunne plakjes snijden. Champignons op platte schaal leggen. Citroen uitpersen. Citroensap met kruiden en olie tot dressing kloppen. Met zout en peper op smaak brengen. Dressing mengen met champignons en over vier borden verdelen. Rucola grof snijden en erover strooien. Kaas erboven in plakjes schaven. Tot gebruik ca. 30 minuten laten marineren. Lekker met warme ciabatta.

tip

algemeenVervang de olijfolie met truffelaroma door 4 el hazelnootolie en strooi er 2 el gehakte geroosterde hazelnoten over.

Marineren

Instructievideo - 00:40 min.