bewaar
Gevulde artisjokharten uit de oven
Gevulde artisjokharten uit de oven
bewaar

Gevulde artisjokharten uit de oven

50 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

3 el

pijnboompitten

12

artisjokharten

3 el

olijfolie

75 g

Parmezaanse kaas

200 g

kalfsgehakt

3 el

blanke rozijnen

1 tl

citroenrasp

2 tl

citroensap

2 tl

Italiaanse keukenkruiden op olie

1

ei

zout

(versgemalen) peper

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Artisjokharten afspoelen en goed laten uitlekken. Ovenschaal invetten met 1 el olie. Kaas grof raspen. In kom gehakt, pijnboompitten, rozijnen, citroenrasp en -sap, keukenkruiden, ei en helft van kaas goed door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Artisjokken openbuigen en licht bestrooien met zout en peper. Artisjokharten hoog opvullen met gehaktmengsel. Artisjokken bestrijken met ca. 2 el olie en tegen elkaar aan in ovenschaal zetten. Laagje water in ovenschaal schenken en artisjokken ca. 15 minuten bakken. Rest van kaas erover strooien en artisjokken in ca. 10 minuten gaar bakken.

tip

algemeenOok te serveren als hoofdgerecht voor 4 personen.