bewaar
Paprikarolletjes met ansjovis en pijnboompitten
Paprikarolletjes met ansjovis en pijnboompitten
bewaar

Paprikarolletjes met ansjovis en pijnboompitten

1 uur 10 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4

gele paprika's

50 g

pijnboompitten

2 sneetjes

witbrood

1

ui

4 el

olijfolie

4 el

droge witte wijn

1 blikje

ansjovisfilets

2 el

blanke rozijnen

1 zakje

verse Italiaanse kruidenmix

40 g

Parmezaanse kaas

zout

(versgemalen) peper

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

  • plastic zak

Aan de slag

1

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Paprika's wassen en in hun geheel onder hete grill schuiven. Paprika's in 10 à 15 minuten aan alle kanten roosteren, tot vel begint te blakeren. Af en toe keren. Paprika's ca. 10 minuten in plastic zak laten rusten. Intussen pijnboompitten in droge koekenpan licht goudbruin roosteren. Korstjes van brood snijden en brood fijn verkruimelen. Ui pellen en fijnsnipperen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Broodkruim en ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Wijn erdoor roeren. Ansjovis en rozijnen in kleine stukjes snijden. Harde steeltjes van kruidenmix verwijderen en kruiden fijnhakken. Kaas raspen. Velletjes van paprika's trekken. Paprika's in vieren snijden. Zaadlijsten verwijderen en paprika's zo nodig laten uitlekken.

2

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Pijnboompitten, uimengsel, ansjovis, rozijnen, kruidenmix, kaas en 1 el olie door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Ansjovisvulling over kwarten paprika verdelen, oprollen tot mooie rolletjes en vaststeken met cocktailprikker. Rolletjes tegen elkaar aan in ovenschaal leggen en bestrijken met rest van olie. Paprikarolletjes in ca. 12 minuten lichtbruin en gaar bakken.