Siciliaanse visrolletjes

italiaans
hoofdgerecht
4 personen
4
31
Advertentie
Ingrediënten
- 800 g scholfilet
- 4 sneetjes oud witbrood
- 1 ui
- 6 el olijfolie
- 3 el pijnboompitten
- 3 el blanke rozijnen
- 4 el Marsala
- 4 el verse sinaasappelsap
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
- zout
- (versgemalen) peper
Keukenspullen
- cocktailprikkers
- ovenschaal ca. 20 x 30 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Visfilets met scherp mes halveren tot smalle filets. Afgedekt in koelkast bewaren. Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine tot fijn kruim malen. Ui pellen en fijnsnipperen.
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ovenschaal licht invetten. In koekenpan 1 el olie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Pijnboompitten en rozijnen ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Marsala toevoegen en op 1 el na laten verdampen. Van vuur af sinaasappelsap, kaas en 1/3 deel van broodkruim erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Pijnboompittenvulling aan één kant over visfilets verdelen. Filets voorzichtig oprollen en vaststeken met cocktailprikkers. In diep bord rest van olie, zout en peper door elkaar roeren. Rest van broodkruim op ander bord strooien. Visrolletjes eerst door olie, dan door broodkruim wentelen. Rolletjes tegen elkaar aan in ovenschaal leggen. In midden van oven in 12 à 15 minuten gaar en licht goudbruin bakken. Lekker met rocketsla en pasta.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 605 kcal
- eiwit 57 g
- koolhydraten 24 g
- vet 32 g
Ook te zien in
Kookboek: Italië