bewaar
Siciliaanse pesto
Siciliaanse pesto
bewaar

Siciliaanse pesto

5 min. bereiden
30 min. wachten
50waarderingen

Ingrediënten

25 g

pijnboompitten

2 tenen

knoflook

2

ansjovisfilets

2 bakjes

verse basilicum

1 el

rozijnen

5 el

olijfolie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Rooster de pijnboompitten en doe ze met de knoflook, de ansjovisfilets, het basilicum (zonder de steel) en de rozijnen in de keukenmachine. Voeg de olie toe en draai er een smeuïge pesto van. Laat de pesto minstens 30 min. op kamertemperatuur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Lekker als borrelhapje op een stukje geroosterd brood of door de pasta.

tip

algemeenJe kunt de pesto maximaal 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een glazen potje in de koelkast afgedekt met vershoudfolie.