bewaar
Siciliaanse pesto
Siciliaanse pesto
bewaar

Siciliaanse pesto

5 min. bereiden
30 min. wachten
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

pijnboompitten

2 tenen

knoflook

2

ansjovisfilets

2 bakjes

verse basilicum

1 el

rozijnen

5 el

olijfolie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Rooster de pijnboompitten en doe ze met de knoflook, de ansjovisfilets, het basilicum (zonder de steel) en de rozijnen in de keukenmachine. Voeg de olie toe en draai er een smeuïge pesto van. Laat de pesto minstens 30 min. op kamertemperatuur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Lekker als borrelhapje op een stukje geroosterd brood of door de pasta.

algemeenJe kunt de pesto maximaal 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een glazen potje in de koelkast afgedekt met vershoudfolie.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Siciliaanse pesto

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig