bewaar
Siciliaanse bloemkoolspaghetti
Siciliaanse bloemkoolspaghetti
bewaar

Siciliaanse bloemkoolspaghetti

15 min. bereiden
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

pijnboompitten

300 g

spaghetti

1 kleine

bloemkool

6 el

olijfolie

8

ansjovisfilets

1 teen

knoflook

1 blikje

tomatenpuree

50 g

krenten

Aan de slag

Rooster de pijnboompitten 4 min. in een koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de spaghetti en bloemkool in een ruime pan met water en wat zout 6 min (ze zijn dan nog niet gaar). Giet af, bewaar een kopje kookvocht. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ansjovis met de knoflook 3 min. Voeg de tomatenpuree en 3 el kookvocht aan de ansjovis toe. Laat nog 3 min. koken. Voeg de krenten, bloemkool en spaghetti aan de ansjovis toe. Bak 2 tot 3 min. al omscheppend op hoog vuur tot de spaghetti beetgaar is. Voeg als het te droog is wat extra kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de pijnboompitten.