bewaar
Broccolispaghetti
Broccolispaghetti
bewaar

Broccolispaghetti

25 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

broccoli

2 bakjes

spaghetti

2 eetlepels

olijfolie

4

ansjovisfilets

2 teentjes

knoflook

Aan de slag

Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de steel met een dunschiller en snijd hem in blokjes. Kook de broccoli in gezouten water in 7 minuten beetgaar. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar 50 ml van het kookvocht. Verwarm de olie in een koekenpan of steelpan, schep de ansjovis en de knoflook erbij. Verwarm op middelhoog vuur tot de ansjovis uit elkaar valt en de knoflook licht begint te kleuren. Schep de broccoli erbij. Warm alles goed door, schenk dan het kookvocht van de pasta erbij tot het een smeuïg geheel wordt. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep het broccoli-ansjovismengsel door de warme spaghetti.

algemeenVerwerk de rest van de ansjovis in een groene salade met een dressing en croutons.