Pesto maken
bewaar
bewaar

Pesto maken

Italiaanse smaakmaker: een mengsel van pijnboompitten, knoflook basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas. Net zoals in Italië. Bellissimo!

5 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Doe de knoflook met een snufje zout in een vijzel en stamp fijn tot een pasta.

Voeg de geroosterde pijnboompitten toe en stamp fijn.

Voeg in delen de basilicumblaadjes toe en stamp tot je een dikke pasta hebt.

Rasp de kazen, roer erdoor en voeg geleidelijk de twee soorten olijfolie toe en meng tot een smeuïge pesto.

bewaartipJe kunt de pesto – met een laagje olie erop – afgesloten 1 week bewaren in de koelkast.
variatietipPesto met rucola: vervang de pijnboompitten door 30 g geroosterde amandelen, de basilicumblaadjes door 40 g biologische rucola en de kaas door 30 g Parmigiano Reggiano (geraspt).
variatietipMuntpesto: vervang de pijnboompitten door 30 g pistachenoten, de basilicumblaadjes door 15 g muntblaadjes en de kaas door 30 g Parmigiano Reggiano (geraspt).
variatietipMaak ook eens authentieke spaghetti al pesto Genovese.
achtergrondinfoHet woord pesto komt van 'pestare', wat stampen of wrijven betekent; het hoort dus ook eigenlijk met een vijzel gemaakt te worden. Pesto wordt nooit verhit, maar wordt op het laatst door de pasta gemengd en direct geserveerd.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pesto maken

Italiaanse smaakmaker: een mengsel van pijnboompitten, knoflook basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas. Net zoals in Italië. Bellissimo!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig