Pesto maken
Pesto maken
bewaar
bewaar

Pesto maken

Italiaanse smaakmaker: een mengsel van pijnboompitten, knoflook basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas.

5 min. bereiden
455waarderingen

Aan de slag

1

Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de blaadjes basilicum van de takjes.

2

Doe de pijnboompitten, knoflook, mespunt zout, het basilicum en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto.

3

Breng op smaak met peper.

achtergrondinfoHet woord pesto komt van 'pestare', wat stampen of wrijven betekent; het hoort dus ook eigenlijk met een vijzel gemaakt te worden. Pesto wordt nooit verhit, maar wordt op het laatst door de pasta gemengd en direct geserveerd.
variatietipMaak ook eens authentieke spaghetti al pesto Genovese.
bewaartipJe kunt de pesto – met een laagje olie erop – afgesloten 1 week bewaren in de koelkast.
bewaartipMeer weten over kooktechnieken?

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pesto maken

Italiaanse smaakmaker: een mengsel van pijnboompitten, knoflook basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig