Pesto maken
Italiaanse smaakmaker: een mengsel van pijnboompitten, knoflook basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas. Net zoals in Italië. Bellissimo!
Aan de slag
Doe de knoflook met een snufje zout in een vijzel en stamp fijn tot een pasta.
Voeg de geroosterde pijnboompitten toe en stamp fijn.
Voeg in delen de basilicumblaadjes toe en stamp tot je een dikke pasta hebt.
Rasp de kazen, roer erdoor en voeg geleidelijk de twee soorten olijfolie toe en meng tot een smeuïge pesto.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Pesto maken
Italiaanse smaakmaker: een mengsel van pijnboompitten, knoflook basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas. Net zoals in Italië. Bellissimo!
bijgerecht
null personen
235 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Doe de knoflook met een snufje zout in een vijzel en stamp fijn tot een pasta.
Voeg de geroosterde pijnboompitten toe en stamp fijn.
Voeg in delen de basilicumblaadjes toe en stamp tot je een dikke pasta hebt.
Rasp de kazen, roer erdoor en voeg geleidelijk de twee soorten olijfolie toe en meng tot een smeuïge pesto.
bewaartip:
variatietip:
variatietip:
variatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
½ teen knoflook
15 g geroosterde pijnboompitten
30 g verse basilicum
15 g Parmigiano Reggiano
15 g Pecorino Romano
50 ml extra vergine olijfolie
50 ml milde olijfolie