Pesto maken
Italiaanse smaakmaker: een mengsel van pijnboompitten, knoflook basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
4 personen
30 g
Parmigiano Reggiano
30 g
verse basilicum
2 el
geroosterde pijnboompitten
½ teen
knoflook
1 mespunt
zout
75 ml
extra vergine olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer
Aan de slag
Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Doe de pijnboompitten, knoflook, mespunt zout, het basilicum en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Pesto maken
Italiaanse smaakmaker: een mengsel van pijnboompitten, knoflook basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas.

bijgerecht
4 personen
235 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Doe de pijnboompitten, knoflook, mespunt zout, het basilicum en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper.
achtergrondinfo:Het woord pesto komt van 'pestare', wat stampen of wrijven betekent; het hoort dus ook eigenlijk met een vijzel gemaakt te worden. Pesto wordt nooit verhit, maar wordt op het laatst door de pasta gemengd en direct geserveerd.
algemeen:Maak ook eens authentieke <a href=https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1196845>spaghetti al pesto Genovese</a>.
bewaartip:Je kunt de pesto – met een laagje olie erop – afgesloten 1 week bewaren in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)30 g Parmigiano Reggiano
30 g verse basilicum
2 el geroosterde pijnboompitten
½ teen knoflook
1 mespunt zout
75 ml extra vergine olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer