bewaar
Siciliaanse pasta met tonijn
Siciliaanse pasta met tonijn
bewaar

Siciliaanse pasta met tonijn

Combineer pasta met aubergine, tomaat, tonijn en basilicum en je krijgt deze Siciliaanse variant.

15 min. bereiden
193waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

1 schaal

trostomaat

1

aubergine

300 g

penne

3 el

traditionele olijfolie

320 g

tonijnmoot in olijfolie

3 el

rozijnen

15 g

verse basilicum

Combineer pasta met aubergine, tomaat, tonijn en basilicum en je krijgt deze Siciliaanse variant.

Aan de slag

1

Snijd de aubergine in blokjes, de tomaat in stukjes en de knoflook fijn. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de aubergine 2 min. Voeg de knoflook toe, schep de tomaat erdoor en bak nog 5 min. Voeg de rozijnen en tonijn toe en verwarm nog 1 min.

3

Giet de pasta af en schep door de groenten. Voeg de blaadjes van het basilicum, peper en eventueel zout toe. Schep de pasta in diepe borden.

variatietipVoeg voor de variatie eens 75 g zwarte olijven zonder pit (potje 240 g) toe aan het gerecht.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.