Siciliaanse pastasalade alla caponata
Zo met rozijnen erdoor krijgen de kids hun groenten wel binnen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 g Provençaalse wokgroente
- 100 g rozijnen
- 300 g penne (pasta)
- 195 g bruschettatopping gegrilde groenten in pot
- 140 g groene olijven knoflook
- 15 g verse basilicum
Lekker erbij
Advertentie
Bereiden
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroente 5 min. Voeg de rozijnen toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem van het vuur en laat afkoelen tot gebruik.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken. Meng de groentemix, bruschettatopping en olijven door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes en garneer hiermee de pastasalade.
bewaartip:
Je kunt deze salade een ½ dag van tevoren bereiden en tot gebruik bewaren in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 82 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 440 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Siciliaanse pastasalade alla caponata
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Siciliaanse pastasalade alla caponata
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 g Provençaalse wokgroente
- 100 g rozijnen
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroente 5 min. Voeg de rozijnen toe en roerbak nog 1 min.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem van het vuur en laat afkoelen tot gebruik.
- 300 g penne
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.
- 195 g bruschettatopping gegrilde groenten in pot
- 140 g groene olijven knoflook
Meng de groentemix, bruschettatopping en olijven door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 15 g verse basilicum
Snijd de blaadjes basilicum in reepjes en garneer hiermee de pastasalade.
bewaartip:
Je kunt deze salade een ½ dag van tevoren bereiden en tot gebruik bewaren in de koelkast.