bewaar
Kabeljauwfilet met rozijnen en pijnboompitten
Kabeljauwfilet met rozijnen en pijnboompitten
bewaar

Kabeljauwfilet met rozijnen en pijnboompitten

30 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

pijnboompitten

½

rode paprika

3 eetlepels

rozijnen

¼ l

droge witte wijn

2

sjalotjes

4 eetlepels

olijfolie

zout en peper

4 stukken

kabeljauwfilet

4 eetlepels

bloem

1 eetlepel

boter

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Paprika schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Rozijnen en wijn door elkaar roeren. Sjalotjes pellen en grof snipperen. In steelpan 2 eetlepels olie verhitten. Sjalot en paprika ca. 4 minuten zachtjes bakken. Rozijnen met wijn toevoegen en wijn tot ca. 4 eetlepels laten inkoken. Op smaak brengen met peper. Kabeljauw met keukenpapier droogdeppen, bestrooien met zout en peper en door bloem wentelen. In koekenpan met antiaanbaklaag boter en 2 eetlepels olie verhitten. Visfilets in 6 à 7 minuten goudbruin en gaar bakken. Paprika-rozijnensaus opnieuw verwarmen. Vis over vier borden verdelen en saus erop scheppen. Pijnboompitten erover strooien. Serveren met rijst en venkel.