bewaar
Visballetjes met kappertjesjus
Visballetjes met kappertjesjus
bewaar

Visballetjes met kappertjesjus

15 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

kabeljauwfilet

3

sjalotjes

5 takjes

peterselie

3 eetlepels

bloem

zout en peper

100 g

boter

2 eetlepels

kappertjes

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Vis in stukken snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. Peterselie fijn knippen. In keukenmachine vis met sjalotjes, 2/3 van peterselie en bloem pureren. Zout en peper naar smaak toevoegen. Van vismengsel balletjes (walnootgrootte) draaien. In koekenpan 25 g boter verhitten, visballetjes in ca. 3 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan nemen en warmhouden. Op laag vuur rest van boter in bakvet laten smelten, aanbaksels goed losroeren. Kappertjes en rest van peterselie door boterjus mengen. Jus met zout en peper op smaak brengen. Serveren met gegratineerde aardappels en peultjes.