Visballetjes met kappertjesjus

Advertentie
Ingrediënten
- 600 g kabeljauwfilet
- 3 sjalotjes
- 5 takjes peterselie
- 3 eetlepels bloem
- zout en peper
- 100 g boter
- 2 eetlepels kappertjes
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vis in stukken snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. Peterselie fijn knippen. In keukenmachine vis met sjalotjes, 2/3 van peterselie en bloem pureren. Zout en peper naar smaak toevoegen. Van vismengsel balletjes (walnootgrootte) draaien. In koekenpan 25 g boter verhitten, visballetjes in ca. 3 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan nemen en warmhouden. Op laag vuur rest van boter in bakvet laten smelten, aanbaksels goed losroeren. Kappertjes en rest van peterselie door boterjus mengen. Jus met zout en peper op smaak brengen. Serveren met gegratineerde aardappels en peultjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 360 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 8 g
- vet 23 g