bewaar
Biefstuk met karwijsaus
Biefstuk met karwijsaus
bewaar

Biefstuk met karwijsaus

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 krop

kropsla

2

sjalotjes

4 grote

zoetzure augurken

1 theelepel

karwijzaad

4 plakjes

bacon

40 g

boter

4

(kogel)biefstukken

zout en (versgemalen) peper

¾ eetlepel

bloem

2 dl

slagroom

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Sla wassen, uitslaan en in stukjes scheuren. Sjalotjes pellen en snipperen. Augurken in schuine plakjes snijden. Karwijzaad (in vijzel met stamper of met deegroller) pletten. In droge koekenpan bacon zeer krokant uitbakken. In koekenpan boter verhitten en biefstukken in ca. 4 minuten medium gaar bakken, halverwege keren. Uit pan halen, bestrooien met zout en peper en warm houden in aluminiumfolie. In bakvet karwijzaad met sjalotjes ca. 1 minuut fruiten. Bloem erover strooien en ca. 1 minuut al omscheppend zachtjes bakken. Slagroom al roerend toevoegen en saus op smaak brengen met zout en peper. Plakjes augurk toevoegen en kort meewarmen. Sla in midden van vier borden leggen, biefstukjes erop leggen en daarop krokante bacon. Saus met plakjes zure bom eromheen verdelen. Serveren met tomatensalade en geroosterde of gebakken aardappels.