bewaar
Japanse biefstuk
Japanse biefstuk
bewaar

Japanse biefstuk

10 min. bereiden
154waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

(kogel)biefstukken

3 eetlepels

boter

1 theelepel

sesamolie

versgemalen zwarte peper

300 g

shii-takepaddestoelen

2 eetlepels

sherry

2 eetlepels

Japanse sojasaus

1 eetlepel

geroosterde sesamzaadjes

1

bosuitje

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • grillpan

Aan de slag

Biefstuk op kamertemperatuur laten komen en met keukenpapier droogdeppen. Royaal peper erboven malen. In grote koekenpan boter verhitten en biefstuk rosé bakken. Biefstuk uit pan nemen, bestrooien met zout en in aluminiumfolie verpakt warmhouden. In achtergebleven bakvet en sesamolie paddestoelen in 3 min. op hoog vuur bruinbakken. Afblussen met sherry, sojasaus en eventueel scheutje water. Sesamzaadjes en peper naar smaak erover strooien. Biefstuk op vier warme borden leggen en shii-takesaus op en naast biefstuk scheppen. Garneren met bosuitjes.