Japanse biefstuk

Advertentie
Ingrediënten
- 4 (kogel)biefstukken
- 3 eetlepels boter
- 1 theelepel sesamolie
- versgemalen zwarte peper
- 300 g shii-takepaddestoelen (in vieren)
- 2 eetlepels sherry
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- 1 bosuitje (in stukjes)
Keukenspullen
- aluminiumfolie
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Biefstuk op kamertemperatuur laten komen en met keukenpapier droogdeppen. Royaal peper erboven malen. In grote koekenpan boter verhitten en biefstuk rosé bakken. Biefstuk uit pan nemen, bestrooien met zout en in aluminiumfolie verpakt warmhouden. In achtergebleven bakvet en sesamolie paddestoelen in 3 min. op hoog vuur bruinbakken. Afblussen met sherry, sojasaus en eventueel scheutje water. Sesamzaadjes en peper naar smaak erover strooien. Biefstuk op vier warme borden leggen en shii-takesaus op en naast biefstuk scheppen. Garneren met bosuitjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 275 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 4 g
- vet 13 g