bewaar
Japanse biefstukmaaltijdsalade
Japanse biefstukmaaltijdsalade
bewaar

Japanse biefstukmaaltijdsalade

Als je eens goed wilt uitpakken, maak je deze rijkgevulde salade. Leuk om met stokjes te eten.

15 min. bereiden
274waarderingen

Ingrediënten

2 personen

125 g

mihoen

½

komkommer

½ bosje

radijs

75 g

waterkers

6 el

Japanse sojasaus

4 el

rijstazijn

1 tl

kristalsuiker

1 tl

wasabipaste

1 tl

sesamolie

2

biefstukken

2 el

geroosterde sesamzaadjes

Als je eens goed wilt uitpakken, maak je deze rijkgevulde salade. Leuk om met stokjes te eten.

Aan de slag

1

Breek mihoen doormidden en bereid volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud stromend water. Schil de komkommer en snijd in reepjes. Snijd het radijsblad af en was. Snijd de radijs in partjes. Verwijder harde steeltjes uit de waterkers. Klop de sojasaus, rijstazijn, suiker, wasabi en sesamolie tot dressing.

2

Bestrijk de biefstukken met olie. Verhit de (grill)pan en bak de biefstukken op hoog vuur in 3-4 min. rondom bruin en vanbinnen rosé. Laat het vlees 1 min. op een snijplank rusten. Snijd daarna in dunne plakjes.

3

Verdeel de mihoen over de borden. Meng de waterkers, radijsblad en komkommer met de dressing. Schep de salade op de mihoen en verdeel de radijs erover. Leg de biefstuk op de salade en bestrooi met zout, peper en sesamzaad.