Ja­pan­se no­ri-ome­let­rol­le­tjes

(55) waardeer
japans voorgerecht 4 personen
3 55

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • koekenpan doorsnede ca. 28 cm

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom eieren met 2 eetlepels water en een snufje zout en peper loskloppen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Helft van eimengsel erin schenken en helft van sesamzaadjes erover strooien. Ei in ca. 3 minuten laten stollen. Omelet uit pan op bord laten glijden. Op dezelfde manier tweede omelet bakken. Noriblaadjes op omeletten leggen. Omelet met nori oprollen. Omeletten met scherp mes in plakken van ca. 5 cm breed snijden. Gember schillen en raspen. Sojasaus met 4 eetlepels water verdunnen. Gember erdoor roeren, op smaak brengen met peper en saus in vier schaaltjes schenken. Schaaltjes met dipsaus op borden zetten. Waterkers ernaast leggen. Omeletrolletjes rechtop erop zetten.

Tip:

Norivellen zijn dunne velletjes gedroogd en geroosterd zeewier, die gebruikt worden voor het maken van sushi. Ze geven dit gerecht een heel eigen smaak. U kunt de nori in dit gerecht vervangen door blaadjes waterkers.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.