bewaar
Kalfsoester met roergebakken spinazie en kappertjesjus
Kalfsoester met roergebakken spinazie en kappertjesjus
bewaar

Kalfsoester met roergebakken spinazie en kappertjesjus

15 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

1

gele paprika

4

zongedroogde tomaten in olie

40 g

boter of margarine

1 zak

panklare spinazie

2

kalfsoesters

2 eetlepels

kappertjes

zout en peper

Dit heb je nodig

  • wok

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Zongedroogde tomaten met keukenpapier droogdeppen en in reepjes snijden. In wok of grote pan helft van boter verhitten en paprikablokjes 2 minuten zachtjes bakken. Spinazie toevoegen en al omscheppend in enkele minuten laten slinken en gaar worden. Tomaatreepjes erdoor scheppen. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en kalfsoesters in 3-4 minuten per kant rosé bakken. Kalfsoesters uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. Bakvet afblussen met 1 dl water. Kappertjes erdoor roeren, jus nog even doorwarmen. Spinazie en kalfsoesters over twee borden verdelen. Bestrooien met zout en peper. Kappertjesjus over vlees scheppen. Lekker met penne (pasta).