bewaar
Gevulde cherrypaprika's uit de oven
Gevulde cherrypaprika's uit de oven
bewaar

Gevulde cherrypaprika's uit de oven

30 min. bereiden
25 min. wachten
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

1

courgette

1

rode peper

4

cherrypaprika's

1 takje

verse peterselie

200 g

kalfsgehakt

25 g

pijnboompitten

zout

versgemalen zwarte peper

5 eetlepels

olijfolie

1 blik

tomatenblokjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en uitpersen. Courgette schoonmaken, in lengte halveren en in plakken snijden. Rode peper wassen, van zaad ontdoen en in dunne ringen snijden. Cherrypaprika's schoonmaken, halveren en zaad verwijderen. Peterselie wassen en fijnhakken. In kom kalfsgehakt met 2 eetlepels ui, helft van knoflook, pijnboompitten, zout en peper vermengen. Cherrypaprika's met gehaktmengsel vullen. In koekenpan olijfolie verhitten en hierin rest van ui en knoflook ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Rode peper en tomatenblokjes aan uienmengsel toevoegen en in ca. 5 minuten tot romige tomatensaus koken. Saus op smaak brengen met zout en peper. Tomatensaus, courgette en gevulde cherrypaprika's over ovenschaal verdelen en groentegerecht ca. 20-25 minuten in oven laten garen. Indien saus te dik wordt, tussentijds wat water toevoegen. Warme groenten garneren met peterselie en serveren met grove sneden boerenbrood.