Ingrediënten
8 personen
400 g
kipgehakt
1
ui
2 theelepels
piment
4 eetlepels
pijnboompitten
2 eetlepels
peterselie
1 eetlepel
(olijf)olie
1 blik
tomatenblokjes
zout en (versgemalen) zwarte peper
Aan de slag
In kom kipgehakt, ui, piment, pijnboompitten en 1 1/2 eetlepel peterselie goed mengen. Gehakt tot ca. 24 kleine balletjes vormen. In braadpan olie verhitten en balletjes in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar bakken. Tomatenblokjes met sap erbij schenken en balletjes hierin nog ca. 5 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van peterselie erover strooien. Warm of koud serveren.
Kruidige kipballetjes in tomatensaus

bijgerecht
null personen
130 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In kom kipgehakt, ui, piment, pijnboompitten en 1 1/2 eetlepel peterselie goed mengen. Gehakt tot ca. 24 kleine balletjes vormen. In braadpan olie verhitten en balletjes in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar bakken. Tomatenblokjes met sap erbij schenken en balletjes hierin nog ca. 5 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van peterselie erover strooien. Warm of koud serveren.
algemeen:Lekker met rijst: Deze kruidige gehaktballetjes combineren goed met Perzische rijst met linzen (zie elders op de site).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)400 g kipgehakt
1 ui
2 theelepels piment
4 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels peterselie
1 eetlepel (olijf)olie
1 blik tomatenblokjes
0 zout en (versgemalen) zwarte peper