Kruidige kipballetjes in tomatensaus

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g kipgehakt
- 1 ui (grofgeraspt)
- 2 theelepels piment
- 4 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
- 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- zout en (versgemalen) zwarte peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In kom kipgehakt, ui, piment, pijnboompitten en 1 1/2 eetlepel peterselie goed mengen. Gehakt tot ca. 24 kleine balletjes vormen. In braadpan olie verhitten en balletjes in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar bakken. Tomatenblokjes met sap erbij schenken en balletjes hierin nog ca. 5 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van peterselie erover strooien. Warm of koud serveren.
Tip:
Lekker met rijst: Deze kruidige gehaktballetjes combineren goed met Perzische rijst met linzen (zie elders op de site).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 130 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 4 g
- vet 8 g