bewaar
Kruidige kipballetjes in tomatensaus
Kruidige kipballetjes in tomatensaus
bewaar

Kruidige kipballetjes in tomatensaus

20 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

8 personen

400 g

kipgehakt

1

ui

2 theelepels

piment

4 eetlepels

pijnboompitten

2 eetlepels

peterselie

1 eetlepel

(olijf)olie

1 blik

tomatenblokjes

zout en (versgemalen) zwarte peper

Aan de slag

In kom kipgehakt, ui, piment, pijnboompitten en 1 1/2 eetlepel peterselie goed mengen. Gehakt tot ca. 24 kleine balletjes vormen. In braadpan olie verhitten en balletjes in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar bakken. Tomatenblokjes met sap erbij schenken en balletjes hierin nog ca. 5 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van peterselie erover strooien. Warm of koud serveren.

tip

algemeenLekker met rijst: Deze kruidige gehaktballetjes combineren goed met Perzische rijst met linzen (zie elders op de site).