Mosselen in kruidige tomatensaus
Met specerijen als komijn, koriander een een pepertje krijgt de tomatensaus bij deze mosselen extra smaak.
Ingrediënten
4 personen
4 kilo
verse mosselen
2
uien
2 teentjes
knoflook
1
gedroogd chilipepertje
2 eetlepels
olijfolie
2 theelepels
djinten
2 theelepels
ketoembar
2 theelepels
koenjit
1 theelepel
piment
1 blik
tomatenblokjes
100 ml
witte wijn
1 zakje
verse koriander
Dit heb je nodig
grote mossel- of soeppan
Aan de slag
Mosselen grondig wassen. Kapotte exemplaren en mosselen die wijd openstaan, en na een ferme tik niet sluiten, verwijderen. Uien en knoflook pellen en fijn snipperen. Olie verhitten en ui en knoflook 1 minuut fruiten. Chilipepertje erboven verkruimelen en gemalen komijn, koriander, geelwortel en piment toevoegen. Specerijen al roerend 1 minuut meebakken. Wijn en tomatenblokjes toevoegen, doorroeren en saus ca. 2 minuten laten sudderen. Mosselen in saus scheppen, deksel op pan leggen. Op hoog vuur mosselen 5-8 minuten koken, tot ze allemaal open zijn. Pan zo nu en dan flink omschudden. Intussen blaadjes van takjes koriander plukken. Mosselen met schuimspaan op grote serveerschaal scheppen, ongeopende exemplaren weggooien. Tomatensaus over mosselen schenken en bestrooien met koriander. Serveer er pide bij (plat Turks brood) of geroosterde shoarmabroodjes.
Mosselen in kruidige tomatensaus
Met specerijen als komijn, koriander een een pepertje krijgt de tomatensaus bij deze mosselen extra smaak.

hoofdgerecht
null personen
255 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Mosselen grondig wassen. Kapotte exemplaren en mosselen die wijd openstaan, en na een ferme tik niet sluiten, verwijderen. Uien en knoflook pellen en fijn snipperen. Olie verhitten en ui en knoflook 1 minuut fruiten. Chilipepertje erboven verkruimelen en gemalen komijn, koriander, geelwortel en piment toevoegen. Specerijen al roerend 1 minuut meebakken. Wijn en tomatenblokjes toevoegen, doorroeren en saus ca. 2 minuten laten sudderen. Mosselen in saus scheppen, deksel op pan leggen. Op hoog vuur mosselen 5-8 minuten koken, tot ze allemaal open zijn. Pan zo nu en dan flink omschudden. Intussen blaadjes van takjes koriander plukken. Mosselen met schuimspaan op grote serveerschaal scheppen, ongeopende exemplaren weggooien. Tomatensaus over mosselen schenken en bestrooien met koriander. Serveer er pide bij (plat Turks brood) of geroosterde shoarmabroodjes.
algemeen:Geen grote pan? Verdeel de saus dan over twee pannen en bereid de mosselen in twee gedeeltes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 kilo verse mosselen
2 uien
2 teentjes knoflook
1 gedroogd chilipepertje
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels djinten
2 theelepels ketoembar
2 theelepels koenjit
1 theelepel piment
1 blik tomatenblokjes
100 ml witte wijn
1 zakje verse koriander
Dit heb je nodig
grote mossel- of soeppan