bewaar
Mosselen koken
Mosselen koken
bewaar

Mosselen koken

Mosselseizoen? Liefst eten we het elke dag mosselen, met deze basis kun je eindeloos variëren.

25 min. bereiden
162waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 kg

verse mosselen

1

middelgrote ui

1

winterpeen

2 stengels

bleekselderij

15 g

verse peterselie

1½ el

milde olijfolie

1

gedroogd laurierblaadje

250 ml

droge witte wijn

Dit heb je nodig

  • mossel- of soeppan

Mosselseizoen? Liefst eten we het elke dag mosselen, met deze basis kun je eindeloos variëren.

Aan de slag

1

Was de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de kapotte en geopende schelpen.

2

Snijd de ui in halve ringen. Schrap de wortel en snijd in plakken van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de groente, peterselie en laurier toe en fruit 3 min.

3

Blus af met de witte wijn en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig om, zodat de mosselen die onderop liggen boven komen en andersom.

tip

combinatietipLekker met stokbrood, cocktail- en/of ravigotesaus. Het recept is dan niet meer glutenvrij.