Mos­se­len ko­ken

Mosselseizoen? Liefst eten we het elke dag mosselen, met deze basis kun je eindeloos variëren.

(153) waardeer
hollands hoofdgerecht Mosselseizoen? Liefst eten we het elke dag mosselen, met deze basis kun je eindeloos variëren. 2 personen
3 153

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • mossel- of soeppan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de kapotte en geopende schelpen.
  2. Snijd de ui in halve ringen. Schrap de wortel en snijd in plakken van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de groente, peterselie en laurier toe en fruit 3 min.
  3. Blus af met de witte wijn en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig om, zodat de mosselen die onderop liggen boven komen en andersom.

combinatietip:

Lekker met stokbrood, cocktail- en/of ravigotesaus. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 53 g
  • koolhydraten 29 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Mosselen koken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­se­len ko­ken

1
1
  • 2 kg verse mosselen

Was de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de kapotte en geopende schelpen.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 1 winterpeen

Snijd de ui in halve ringen. Schrap de wortel en snijd in plakken van een ½ cm.

3
3
  • 2 stengels bleekselderij
  • 15 g verse peterselie

Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de peterselie fijn.

4
4
  • 1½ el milde olijfolie
  • 1 gedroogd laurierblaadje

Verhit de olie in een grote pan. Voeg de groente, peterselie en laurier toe en fruit 3 min.

5
5
  • 250 ml droge witte wijn

Blus af met de witte wijn en voeg de mosselen toe.

6
6

Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig om, zodat de mosselen die onderop liggen boven komen en andersom.

combinatietip:

Lekker met stokbrood, cocktail- en/of ravigotesaus. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.