Mosselen koken
Mosselseizoen? Liefst eten we het elke dag mosselen, met deze basis kun je eindeloos variëren.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 kg verse mosselen
- 1 middelgrote ui
- 1 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 15 g verse peterselie
- 1½ el milde olijfolie
- 1 gedroogd laurierblaadje
- 250 ml droge witte wijn
Keukenspullen
- mossel- of soeppan
Advertentie
Bereiden
- Was de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de kapotte en geopende schelpen.
- Snijd de ui in halve ringen. Schrap de wortel en snijd in plakken van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de groente, peterselie en laurier toe en fruit 3 min.
- Blus af met de witte wijn en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig om, zodat de mosselen die onderop liggen boven komen en andersom.
combinatietip:
Lekker met stokbrood, cocktail- en/of ravigotesaus. Het recept is dan niet meer glutenvrij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 53 g
-
koolhydraten 29 g
waarvan suikers 5 g -
vet 20 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 1.240 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Mosselen koken
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mosselen koken
- 2 kg verse mosselen
Was de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de kapotte en geopende schelpen.
- 1 middelgrote ui
- 1 winterpeen
Snijd de ui in halve ringen. Schrap de wortel en snijd in plakken van een ½ cm.
- 2 stengels bleekselderij
- 15 g verse peterselie
Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de peterselie fijn.
- 1½ el milde olijfolie
- 1 gedroogd laurierblaadje
Verhit de olie in een grote pan. Voeg de groente, peterselie en laurier toe en fruit 3 min.
- 250 ml droge witte wijn
Blus af met de witte wijn en voeg de mosselen toe.
Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig om, zodat de mosselen die onderop liggen boven komen en andersom.
combinatietip:
Lekker met stokbrood, cocktail- en/of ravigotesaus. Het recept is dan niet meer glutenvrij.