Zeeuw­se mos­se­len van De Oes­te­rij

Mosselen gekookt met zeekraal, lekkere zilte combi!

(0) waardeer
hollands hoofdgerecht Mosselen gekookt met zeekraal, lekkere zilte combi! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 mossel- of soeppannen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat de mosselen tot gebruik in het water staan. Was de prei en snijd in dunne ringen. Was de bleekselderij en snijd in schuine halve boogjes. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn.
  2. Verhit de mossel- of soeppannen zonder olie op hoog vuur. Laat de bodem goed heet worden. Verdeel de witte wijn en peperkorrels over de pannen en breng aan de kook.
  3. Verdeel eerst de mosselen en dan de gesneden groenten en zeekraal over de pannen en doe de deksels erop. Breng op hoog vuur aan de kook. Schud de mosselen om en breng weer aan de kook. Ris boven elke pan de blaadjes van 1 takje tijm, doe de deksel er weer op en schud nog een laatste keer om. Serveer in de pan.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 53 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Zeeuwse mosselen van De Oesterij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zeeuw­se mos­se­len van De Oes­te­rij

1
1
  • 4 kg verse Zeeuwse mosselen

Spoel de mosselen in ruim koud water.

2
2

Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt.

3
3

Laat de mosselen tot gebruik in het water staan.

4
4
  • ½ prei
  • 1 stengel bleekselderij

Was de prei en snijd in dunne ringen. Was de bleekselderij en snijd in schuine halve boogjes.

5
5
  • 1 witte ui
  • 7½ g verse platte peterselie

Snipper de ui en snijd de peterselie fijn.

6
6

Verhit de mossel- of soeppannen zonder olie op hoog vuur. Laat de bodem goed heet worden.

7
7
  • 200 ml witte wijn
  • 2 tl witte peperkorrels

Verdeel de witte wijn en peperkorrels over de pannen en breng aan de kook.

8
8
  • 100 g zeekraal

Verdeel eerst de mosselen en dan de gesneden groenten en zeekraal over de pannen en doe de deksels erop. Breng op hoog vuur aan de kook.

9
9

Schud de mosselen om en breng weer aan de kook.

10
10
  • 2 takjes verse tijm

Ris boven elke pan de blaadjes van 1 takje tijm, doe de deksel er weer op en schud nog een laatste keer om. Serveer in de pan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.