
Ingrediënten
2 teentjes
knoflook
1
gedroogd chilipepertje
1 theelepel
gemalen kardemom
½ theelepel
gemalen komijn
1 theelepel
gemalen koriander (ketoembar)
3 eetlepels
olijfolie
2
eendenborstfilets
2 eetlepels
pijnboompitten
zout
½ zak
rocket slamelange
100 g
champignonpaté
Aan de slag
Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Pepertje erboven verkruimelen. Kardemom, komijn, koriander en 1 eetlepel olie toevoegen. Geheel goed mengen, eendenborstfilets er aan vleeskant mee inwrijven en ca. 30 minuten laten intrekken.
In droge koekenpan pijnboompitten licht roosteren. Op bord laten afkoelen. Rest van olie in koekenpan verhitten. Vel van eendenborst paar keer insnijden. Eendenborst op velzijde ca. 3 minuten bakken, omdraaien en nog ca. 2 minuten bakken tot vlees rosé is. Vlees uit pan nemen en met zout bestrooien. Vel lossnijden, filets in dunne plakjes snijden. Sla over vier borden verdelen. Paté in blokjes snijden. Plakjes eendenborst op sla rangschikken en bestrooien met blokjes paté. Garneren met geroosterde pijnboompitten.