bewaar
Kip met tandoorikruiden
Kip met tandoorikruiden
bewaar

Kip met tandoorikruiden

1 uur 20 min. bereiden
3 uur wachten
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 envelopje

saffraan

2 el

citroensap

1 tl

verse gemberwortel

3 teentjes

knoflook

1

chilipepertje

1 tl

gemalen komijn (djinten)

1 tl

gemalen koriander (ketoembar)

½ tl

gemalen kardemom (specerijen)

2 tl

gemalen kruidnagel

150 ml

volle yoghurt

1

kip

3 el

ghee

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie, braadslede

Aan de slag

1

Saffraan 5 min. weken in 2 el heet water. Citroensap, gember, knoflook, specerijen, yoghurt en 2 tl zout erdoor roeren. Vel van kip lossnijden en niet helemaal wegtrekken. Hier en daar inkepingen maken en rondom royaal insmeren met yoghurtmengsel. Vel er weer overheen trekken. Kip afgedekt in kolekast minstens 3 uur laten marineren. Voor gebruik kip op kamertemperatuur laten komen.

2

Oven voorverwarmen op 225 °C. Kip op borst in braadslede leggen en bestrijken met ghee. In midden van oven kip in 60 min. goudbruin en gaar roosteren, laatste 15 min. kip op rug leggen.

tip

algemeenGhee (geklaarde boter): In kleine pan met dikke bodem 250 g ongezouten roomboter op laag vuur smelten. Boter 45 min. zacht doorkoken tot alle witte vloken zijn komen bovendrijven (vast melkbestanddelen). Zeef boter door schone theedoek zodat alle vast bestanddelen verwijderd worden. Bewaar geklaarde boter tot gebruik in koelkast.