bewaar
Maleisische kruiden voor vis en kip
Maleisische kruiden voor vis en kip
bewaar

Maleisische kruiden voor vis en kip

5 min. bereiden
10 min. wachten
7waarderingen

    Ingrediënten

    1 persoon

    ½ theelepel

    gemalen kardemom (specerijen)

    2 theelepels

    gemalen koriander (ketoembar)

    1 theelepel

    gemalen komijn (djinten)

    ½ theelepel

    kaneelpoeder

    1 mespunt

    gemalen kruidnagel

    ½ theelepel

    cayennepeper

    Aan de slag

    In kommetje kruiden door elkaar mengen. Vlees of vis met kruiden inwrijven en kruiden ca. 10 min. laten intrekken. Overgebleven kruiden in goed afgesloten potje bewaren.

    algemeenDit is een zacht currymengel. Wie van pittig houdt, kan extra cayennepeper toevoegen. Lekker voor kip, garnalen en vissoorten, zoals zeebaars en zeewolf.