bewaar
Rijstschotel met eieren
Rijstschotel met eieren
bewaar

Rijstschotel met eieren

30 min. bereiden
45 min. wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

ghee

3

uien

300 g

basmatirijst

1

kaneelstokje

1 tl

gemalen kardemom (specerijen)

1 tl

verse gemberwortel

½ el

milde Indiase currypasta

3

tomaten

150 g

tuinerwten

75 ml

volle yoghurt

50 g

rozijnen

4

eieren

Dit heb je nodig

  • römertopf of ovenschaal met deksel (inhoud 2 liter)

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C . Römertopf 10 min. in bak ruim koud water zetten. In pan 2 el ghee verhitten en ui fruiten. Rijst erdoor roeren, 2 min. meebakken, daarna 250 ml water toevoegen. Rijst 5 min. zachtjes koken. In wok rest van ghee verhitten en kaneel kardemom en gember 1 min. fruiten. Currypasta, tomaat en tuinerwten toevoegen en 3 min. roerbakken. Yoghurt, 250 ml water en 1/2 tl zout toevoegen en groenten nog 3 min. koken. Römertopf uit water nemen, helft van rijstmengsel erin scheppen en gladstrijken. Rozijnen en groenten (incl. vocht) erover verdelen. Afdekken met rest van rijstmengsel. Römertopf sluiten en gerecht in oven in ca. 45 min. gaar laten worden. Intussen eieren in 8 min. hard koken, koud laten schrikken en pellen. Eieren in vieren snijden. Voor serveren kaneelstokje verwijderen en gerecht garneren met eieren. Lekker met tomatensalade met komkommer (zie recept elders op ah.nl/recepten).

algemeenGhee (geklaarde boter): In kleine pan met dikke bodem 250 g ongezouten roomboter op laag vuur smelten. Boter 45 min. zacht doorkoken tot alle witte vloken zijn komen bovendrijven (vast melkbestanddelen). Zeef boter door schone theedoek zodat alle vast bestanddelen verwijderd worden. Bewaar geklaarde boter tot gebruik in koelkast.