bewaar
Saffraanrijst met groenten
Saffraanrijst met groenten
bewaar

Saffraanrijst met groenten

35 min. bereiden
3 min. wachten
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 envelopjes

saffraan

4 el

ghee

2

kaneelstokjes

4

kruidnagels

1 tl

gemalen kardemom (specerijen)

3

laurierblaadjes

300 g

basmatirijst

150 g

winterpeen

100 g

rozijnen

150 g

tuinerwten

75 g

gezouten cashewnoten

Aan de slag

Saffraan met 3 el heet water 5 min. weken. In braadpan ghee verhitten en kaneel, kruidnagels, kardemom en laurierblaadjes al omscheppend bakken tot geur vrijkomt. Rijst, peen, saffraan en rozijnen erdoor scheppen en 3 min. meebakken. Aan rijst 1 tl zout en 750 ml water toevoegen en alles afgedekt in 20 min. op laag vuur gaar laten worden. Laatste 5 min. (bevroren) tuinerwten toevoegen. Kaneel en kruidnagel verwijderen. Rijst overdoen in schaal en cashwenoten erover strooien.

algemeenGhee (geklaarde boter): In kleine pan met dikke bodem 250 g ongezouten roomboter op laag vuur smelten. Boter 45 min. zacht doorkoken tot alle witte vloken zijn komen bovendrijven (vast melkbestanddelen). Zeef boter door schone theedoek zodat alle vast bestanddelen verwijderd worden. Bewaar geklaarde boter tot gebruik in koelkast.