bewaar
Basmatirijst met saffraan en honing
Basmatirijst met saffraan en honing
bewaar

Basmatirijst met saffraan en honing

30 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

30 g

boter of margarine

1 theelepel

gemberpoeder

¼ theelepel

nootmuskaat

1

kippenbouillontablet

1 zakje

saffraan

2

kaneelstokjes

5

kruidnagels

250 g

basmatirijst

(versgemalen) zwarte peper

Aan de slag

Uien pellen en fijn snipperen. In hapjespan boter smelten en uien, gemberpoeder en nootmuskaat ca. 3 minuten op zacht vuur fruiten. Bouillontablet, saffraan, kaneelstokjes, kruidnagels en 5 dl water toevoegen en bouillon aan kook brengen.Rijst toevoegen en in ca. 15 minuten op zacht vuur afgedekt gaarkoken. Rijst met vork doorroeren, kaneelstokjes en kruidnagels verwijderen en rijst op smaak brengen met peper. Rijst nog even uit laten dampen. Lekker bij oosterse (kip- en groente)gerechten.