bewaar
Paleisrijst
Paleisrijst
bewaar

Paleisrijst

45 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

50 g

krenten

200 g

kipfilet

zout

(versgemalen) peper

2 eetlepels

boter of margarine

1 zakje

pijnboompitten

1½

kippenbouillontablet

250 g

langkorrelrijst

1 zakje

saffraan

½ theelepel

piment

Aan de slag

Ui pellen en snipperen. Krenten wassen en laten uitlekken. Kipfilet in kleine blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten en kip met pijnboompitten ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Ui erdoor scheppen en op laag vuur nog ca. 2 minuten glazig bakken. Bouillontablet oplossen in 6 dl kokend water. Rijst door kipmengsel scheppen en bouillon erbij schenken. Krenten, saffraan en piment toevoegen. Pilav afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken. Pan van vuur nemen en pilav onafgedekt nog ca. 10 minuten laten uitdampen. Als bijgerecht serveren bij uitgebreide maaltijd met kebab of gegrilde lamskoteletjes, of als hoofdgerecht met tomaten- of bietensalade.