
Ingrediënten
1
ui
50 g
krenten
200 g
kipfilet
zout
(versgemalen) peper
2 eetlepels
boter of margarine
1 zakje
pijnboompitten
1½
kippenbouillontablet
250 g
langkorrelrijst
1 zakje
saffraan
½ theelepel
piment
Aan de slag
Ui pellen en snipperen. Krenten wassen en laten uitlekken. Kipfilet in kleine blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten en kip met pijnboompitten ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Ui erdoor scheppen en op laag vuur nog ca. 2 minuten glazig bakken. Bouillontablet oplossen in 6 dl kokend water. Rijst door kipmengsel scheppen en bouillon erbij schenken. Krenten, saffraan en piment toevoegen. Pilav afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken. Pan van vuur nemen en pilav onafgedekt nog ca. 10 minuten laten uitdampen. Als bijgerecht serveren bij uitgebreide maaltijd met kebab of gegrilde lamskoteletjes, of als hoofdgerecht met tomaten- of bietensalade.