Rijst met olijven en chorizo

Advertentie
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 groene paprika
- 1 rode peper
- 15 groene olijven met piment
- 150 g chorizoworst (stukje)
- 4 eetlepels olijfolie
- 300 g langkorrelrijst
- zout en versgemalen peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ui pellen en grof snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Peper wassen, in lengte halveren en zaadjes verwijderen. Peper in kleine stukjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Chorizo in blokjes snijden. In pan olie verhitten. Ui, paprika, peperstukjes en chorizo ca. 5 minuten roerbakken op niet te hoog vuur. Rijst even meebakken tot alle korrels glanzen. 5 dl water en snufje zout toevoegen en rijst ca. 12 minuten zachtjes koken; af en toe roeren. Olijven toevoegen en rijst nog ca. 1 minuut al roerend verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 530 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 0 g