bewaar
Uit-de-oven paella met chorizo, sperziebonen en olijven
Uit-de-oven paella met chorizo, sperziebonen en olijven
bewaar

Uit-de-oven paella met chorizo, sperziebonen en olijven

35 min. bereiden
15 min. wachten
163waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

kippenbouillontablet

1 envelopje

saffraandraadjes

1 el

olijfolie

100 g

chorizoworst

1

ui

1

rode paprika

500 g

sperziebonen

250 g

risottorijst

½ potje

zwarte olijven

Dit heb je nodig

  • paellapan of grote hapjespan

Aan de slag

1

Los het bouillontablet en de saffraan op in 650 ml kokend heet water.

2

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de olie in de paella- of ovenvaste hapjespan. Bak hierin de chorizo zachtjes 3 minuten. Voeg de ui en paprika toe en fruit ze 3 min. mee. Strooi de rijst in de pan en bak de korrels mee tot ze rondom met een laagje olie bedekt zijn.

3

Voeg de sperziebonen en bouillon toe. Breng alles aan de kook. Dek de pan af met aluminiumfolie of deksel en zet de pan op het rooster in het midden van de oven.

4

Neem na 15 min. de pan uit de oven en laat hem nog 15 min. staan. Strooi de olijven over de rijst.

tip

algemeenWilt u een diepgeel gekleurde rijst? Voeg dan met de saffraan 1 tl kurkuma (= geelwortel) toe.