Zee­vruch­ten pa­el­la met kip & sper­zie­bo­nen

Met zo’n kleurrijk gerecht met zeevruchten kun je (wat het weer ook doet) lekker nazomeren.

(2) waardeer
spaans hoofdgerecht Met zo’n kleurrijk gerecht met zeevruchten kun je (wat het weer ook doet) lekker nazomeren. 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien en de tenen knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
  2. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de tomatenpuree 1 min. Voeg de ui, knoflook, sperziebonen en paprika toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kipfiletblokjes en paprikapoeder toe en bak 2 min. rondom aan. Voeg de rijst toe, verkruimel de bouillontablet erboven en schenk er het kokend water bij. Breng aan de kook en laat de paella zonder deksel op de pan ca. 20 min. op laag vuur garen. Schep af en toe om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd ondertussen de citroen in partjes. Verdeel de paella over borden en verdeel de zeevruchten erover. Serveer met partjes citroen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 38 2019

Zeevruchten paella met kip & sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zee­vruch­ten pa­el­la met kip & sper­zie­bo­nen

1
1
  • 2 biologische uien
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g sperziebonen

Snijd de uien en de tenen knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.

2
2
  • 2 rode paprika's

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.

3
3
  • 2 el milde olijfolie
  • 70 g tomatenpuree in blik

Verhit de olie in de hapjespan en fruit de tomatenpuree 1 min. Voeg de ui, knoflook, sperziebonen en paprika toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 350 g kipfiletblokjes
  • 4 g gerookte paprikapoeder

Voeg de kipfiletblokjes en paprikapoeder toe en bak 2 min. rondom aan.

5
5
  • 300 g risottorijst
  • 1 kippenbouillontablet
  • 900 ml kokend water

Voeg de rijst toe, verkruimel de bouillontablet erboven en schenk er het kokend water bij.

6
6

Breng aan de kook en laat de paella zonder deksel op de pan ca. 20 min. op laag vuur garen. Schep af en toe om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 1 biologische citroen

Snijd ondertussen de citroen in partjes.

8
8
  • 300 g verse zeevruchten

Verdeel de paella over borden en verdeel de zeevruchten erover. Serveer met partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.