30-minuten paella

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g chorizoworsten aan een stuk
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 300 g risottorijst
- 0.05 g saffraan (zakje)
- 70 g tomatenpuree
- 750 ml kippenbouillon van tablet
- 300 g diepvries tuinerwten
- 150 g koelverse zeevruchten
Advertentie
Bereiden
- Snijd de chorizo in blokjes en bak in een hapjespan op laag vuur uit. Schep op een bordje. Snipper de ui en snijd de de paprika in blokjes. Bak de ui en paprika in het bakvet zachtjes 2-3 min.
- Voeg de rijst en de saffraan toe en bak al omscheppend mee tot alle rijstkorrels glanzen. Schep de tomatenpuree erdoor en bak alles nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en roer de erwten erdoor. Laat de rijst zonder deksel op de pan op zacht vuur in ca. 15 min. gaar worden, roer regelmatig.
- Spoel de fruits de mer in een zeef onder koud stromend water af en laat goed uitlekken. Roer de chorizo en de fruits de mer door de paella en warm alles nog 2-3 min. goed door.
variatietip:
Geen visliefhebber? Vervang de fruits de mer dan door stukjes kip.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 625 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 76 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
30-minuten paella
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
30-minuten paella
- 250 g chorizoworsten aan een stuk
Snijd de chorizo in blokjes en bak in een hapjespan op laag vuur uit. Schep op een bordje.
- 1 ui
- 1 rode paprika
Snipper de ui en snijd de de paprika in blokjes. Bak de ui en paprika in het bakvet zachtjes 2-3 min.
- 300 g risottorijst
- 0.05 g saffraan
Voeg de rijst en de saffraan toe en bak al omscheppend mee tot alle rijstkorrels glanzen.
- 70 g tomatenpuree
- 750 ml kippenbouillon van tablet
- 300 g diepvries tuinerwten
Schep de tomatenpuree erdoor en bak alles nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en roer de erwten erdoor.
Laat de rijst zonder deksel op de pan op zacht vuur in ca. 15 min. gaar worden, roer regelmatig.
- 150 g koelverse zeevruchten
Spoel de fruits de mer in een zeef onder koud stromend water af en laat goed uitlekken.
Roer de chorizo en de fruits de mer door de paella en warm alles nog 2-3 min. goed door.
variatietip:
Geen visliefhebber? Vervang de fruits de mer dan door stukjes kip.