bewaar
Makkelijke paella met kip en gamba's
Makkelijke paella met kip en gamba's
bewaar

Makkelijke paella met kip en gamba's

Simpele variant van de Spaanse klassieker, binnen een halfuur klaar!

30 min. bereiden
86waarderingen

Ingrediënten

4 personen

325 g

gele rijst

2

uien

1

rode paprika

200 g

chorizoworst aan een stuk

200 g

kipfilethaasje

4 el

traditionele olijfolie

200 g

diepvries tuinerwten

200 g

gekookte gamba's

Simpele variant van de Spaanse klassieker, binnen een halfuur klaar!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgende de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Was de paprika. Snijd de chorizo en paprika in stukjes. Halveer de kipfilethaasjes.

2

Verhit in een koekenpan de helft van de olie en bak de kip in ca. 5 min. gaar. Bestrooi de kip met peper en zout en houd warm. Bak in een braadpan de rest van de olie, ui, chorizo en paprika in ca. 5 min. gaar.

3

Voeg de tuinerwten en rijst toe en bak ca. 5 min. mee. Voeg de kip en gamba's toe en verwarm het geheel door en door. Breng de paella op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met tomatensalade en knoflookdressing.