Makkelijke paella met kip en gamba's
Simpele variant van de Spaanse klassieker, binnen een halfuur klaar!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 325 g gele rijst (pak 325 g)
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 200 g chorizoworsten aan een stuk (aan een stuk)
- 200 g kipfilethaasjes (schaal ca. 200 g)
- 4 el traditionele olijfolie
- 200 g diepvries tuinerwten
- 200 g gekookte gamba's
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgende de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Was de paprika. Snijd de chorizo en paprika in stukjes. Halveer de kipfilethaasjes.
- Verhit in een koekenpan de helft van de olie en bak de kip in ca. 5 min. gaar. Bestrooi de kip met peper en zout en houd warm. Bak in een braadpan de rest van de olie, ui, chorizo en paprika in ca. 5 min. gaar.
- Voeg de tuinerwten en rijst toe en bak ca. 5 min. mee. Voeg de kip en gamba's toe en verwarm het geheel door en door. Breng de paella op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met tomatensalade en knoflookdressing.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 680 kcal
- eiwit 40 g
- koolhydraten 75 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Makkelijke paella met kip en gamba's
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Makkelijke paella met kip en gamba's
- 325 g gele rijst
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 200 g chorizoworsten aan een stuk
- 200 g kipfilethaasjes
Kook de rijst volgende de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Was de paprika. Snijd de chorizo en paprika in stukjes. Halveer de kipfilethaasjes.
- 4 el traditionele olijfolie
Verhit in een koekenpan de helft van de olie en bak de kip in ca. 5 min. gaar. Bestrooi de kip met peper en zout en houd warm. Bak in een braadpan de rest van de olie, ui, chorizo en paprika in ca. 5 min. gaar.
- 200 g diepvries tuinerwten
- 200 g gekookte gamba's
Voeg de tuinerwten en rijst toe en bak ca. 5 min. mee. Voeg de kip en gamba's toe en verwarm het geheel door en door. Breng de paella op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met tomatensalade en knoflookdressing.