Mak­ke­lij­ke pa­el­la met kip en gam­ba's

Simpele variant van de Spaanse klassieker, binnen een halfuur klaar!

(85) waardeer
spaans hoofdgerecht Simpele variant van de Spaanse klassieker, binnen een halfuur klaar! 4 personen
3 85

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgende de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Was de paprika. Snijd de chorizo en paprika in stukjes. Halveer de kipfilethaasjes.
  2. Verhit in een koekenpan de helft van de olie en bak de kip in ca. 5 min. gaar. Bestrooi de kip met peper en zout en houd warm. Bak in een braadpan de rest van de olie, ui, chorizo en paprika in ca. 5 min. gaar.
  3. Voeg de tuinerwten en rijst toe en bak ca. 5 min. mee. Voeg de kip en gamba's toe en verwarm het geheel door en door. Breng de paella op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met tomatensalade en knoflookdressing.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 02-03

Makkelijke paella met kip en gamba's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mak­ke­lij­ke pa­el­la met kip en gam­ba's

1
1
  • 325 g gele rijst
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 200 g chorizoworsten aan een stuk
  • 200 g kipfilethaasjes

Kook de rijst volgende de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Was de paprika. Snijd de chorizo en paprika in stukjes. Halveer de kipfilethaasjes.

2
2
  • 4 el traditionele olijfolie

Verhit in een koekenpan de helft van de olie en bak de kip in ca. 5 min. gaar. Bestrooi de kip met peper en zout en houd warm. Bak in een braadpan de rest van de olie, ui, chorizo en paprika in ca. 5 min. gaar.

3
3
  • 200 g diepvries tuinerwten
  • 200 g gekookte gamba's

Voeg de tuinerwten en rijst toe en bak ca. 5 min. mee. Voeg de kip en gamba's toe en verwarm het geheel door en door. Breng de paella op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met tomatensalade en knoflookdressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.