Rijke paella met kip en garnalen

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 tomaten
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 100 g chorizoworsten aan een stuk
- 600 g kippenvleugels
- 1 tl milde paprikapoeder
- 2 tl gedroogde oregano
- 750 ml kippenbouillon van tablet
- 250 g koelverse gebroken sperziebonen
- 325 g gele rijst
- 100 g jumbogarnalen
- 2 el verse peterselie
Advertentie
Bereiden
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Snijd de chorizoworst in kleine blokjes.
- Bak in een braadpan de chorizo zachtjes uit. Schep de kipkluifjes erdoor en bak in 4-5 min. lichtbruin. Bak de ui en tomaat 2 min. mee. Strooi de paprikapoeder en oregano erover en schenk ⅓ van de bouillon erbij. Laat de kipkluifjes zonder deksel in ca. 25 min. zachtjes gaar sudderen.
- Roer de paprika, sperziebonen en gele rijst door het kipmengsel. Schenk de rest van de bouillon erbij en laat de rijst in de open pan in nog 15-20 min. zachtjes gaar worden. Roer regelmatig en laat het vocht verdampen. Schep de garnalen door de paella en warm 2-3 min. mee. Snijd de peterselie fijn en strooi over de paella.
variatietip:
Vervang voor een snelle versie van deze paella de verse tomaatstukjes door 1 uitgelekt blik tomatenblokjes, de kipkluifjes door 350 gram kipfilet in blokjes en bak de rijst meteen met de sperziebonen mee. Voeg dan maar 500 ml bouillon toe.
combinatietip:
Lekker met een gemengde salade met tomaat en olijven.

Paella maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 675 kcal
- eiwit 41 g
- koolhydraten 73 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Rijke paella met kip en garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijke paella met kip en garnalen
- 2 tomaten
- 1 ui
- 1 rode paprika
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
- 100 g chorizoworsten aan een stuk
- 600 g kippenvleugels
Snijd de chorizoworst in kleine blokjes. Bak in een braadpan de chorizo zachtjes uit. Schep de kipkluifjes erdoor en bak in 4-5 min. lichtbruin.
- 1 tl milde paprikapoeder
- 2 tl gedroogde oregano
- 250 ml kippenbouillon van tablet
Bak de ui en tomaat 2 min. mee. Strooi de paprikapoeder en oregano erover en schenk de bouillon erbij.
- 250 g koelverse gebroken sperziebonen
- 325 g gele rijst
Laat de kipkluifjes zonder deksel in ca. 25 min. zachtjes gaar sudderen. Roer de paprika, sperziebonen en gele rijst door het kipmengsel.
- 500 ml kippenbouillon van tablet
Schenk de bouillon erbij en laat de rijst in de open pan in nog 15-20 min. zachtjes gaar worden.
- 100 g jumbogarnalen
Roer regelmatig en laat het vocht verdampen. Schep de garnalen door de paella en warm 2-3 min. mee.
- 2 el verse peterselie
Snijd de peterselie fijn en strooi over de paella.
variatietip:
Vervang voor een snelle versie van deze paella de verse tomaatstukjes door 1 uitgelekt blik tomatenblokjes, de kipkluifjes door 350 gram kipfilet in blokjes en bak de rijst meteen met de sperziebonen mee. Voeg dan maar 500 ml bouillon toe.
combinatietip:
Lekker met een gemengde salade met tomaat en olijven.