bewaar
Rijke paella met kip en garnalen
Rijke paella met kip en garnalen
bewaar

Rijke paella met kip en garnalen

1 uur bereiden
397waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

tomaten

1

ui

1

rode paprika

100 g

chorizoworst aan een stuk

600 g

kippenvleugels

1 tl

milde paprikapoeder

2 tl

gedroogde oregano

750 ml

kippenbouillon van tablet

250 g

koelverse gebroken sperzieboon

325 g

gele rijst

100 g

jumbogarnalen

2 el

verse peterselie

Aan de slag

1

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Snijd de chorizoworst in kleine blokjes.

2

Bak in een braadpan de chorizo zachtjes uit. Schep de kipkluifjes erdoor en bak in 4-5 min. lichtbruin. Bak de ui en tomaat 2 min. mee. Strooi de paprikapoeder en oregano erover en schenk ⅓ van de bouillon erbij. Laat de kipkluifjes zonder deksel in ca. 25 min. zachtjes gaar sudderen.

3

Roer de paprika, sperziebonen en gele rijst door het kipmengsel. Schenk de rest van de bouillon erbij en laat de rijst in de open pan in nog 15-20 min. zachtjes gaar worden. Roer regelmatig en laat het vocht verdampen. Schep de garnalen door de paella en warm 2-3 min. mee. Snijd de peterselie fijn en strooi over de paella.

tip

combinatietipLekker met een gemengde salade met tomaat en olijven.

variatietipVervang voor een snelle versie van deze paella de verse tomaatstukjes door 1 uitgelekt blik tomatenblokjes, de kipkluifjes door 350 gram kipfilet in blokjes en bak de rijst meteen met de sperziebonen mee. Voeg dan maar 500 ml bouillon toe.

Paella maken

Instructievideo - 05:47 min.