bewaar
Rijke paella met kip en garnalen
Rijke paella met kip en garnalen
bewaar

Rijke paella met kip en garnalen

1 uur bereiden
400waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

tomaten

1

ui

1

rode paprika

100 g

chorizoworst aan een stuk

600 g

kippenvleugels

1 tl

milde paprikapoeder

2 tl

gedroogde oregano

750 ml

kippenbouillon van tablet

250 g

koelverse gebroken sperzieboon

325 g

gele rijst

100 g

jumbogarnalen

2 el

verse peterselie

Aan de slag

1

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Snijd de chorizoworst in kleine blokjes.

2

Bak in een braadpan de chorizo zachtjes uit. Schep de kipkluifjes erdoor en bak in 4-5 min. lichtbruin. Bak de ui en tomaat 2 min. mee. Strooi de paprikapoeder en oregano erover en schenk ⅓ van de bouillon erbij. Laat de kipkluifjes zonder deksel in ca. 25 min. zachtjes gaar sudderen.

3

Roer de paprika, sperziebonen en gele rijst door het kipmengsel. Schenk de rest van de bouillon erbij en laat de rijst in de open pan in nog 15-20 min. zachtjes gaar worden. Roer regelmatig en laat het vocht verdampen. Schep de garnalen door de paella en warm 2-3 min. mee. Snijd de peterselie fijn en strooi over de paella.

combinatietipLekker met een gemengde salade met tomaat en olijven.

variatietipVervang voor een snelle versie van deze paella de verse tomaatstukjes door 1 uitgelekt blik tomatenblokjes, de kipkluifjes door 350 gram kipfilet in blokjes en bak de rijst meteen met de sperziebonen mee. Voeg dan maar 500 ml bouillon toe.

Paella maken

Instructievideo - 05:47 min.