Ingrediënten
8 personen
500 g
rundergehakt
1
ei
2 sneetjes
oud witbrood
zout en (versgemalen) peper
1 teentje
knoflook
1 volle eetlepel
kappertjes
15
zwarte olijven zonder pit
3 eetlepels
verse groene tapenade
2 eetlepels
peterselie
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
cakevorm inhoud 1 liter
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. In kom gehakt, ei, broodkruim, 1 theelepel zout, peper, knoflook, kappertjes, olijven, tapenade en peterselie door elkaar kneden. Gehaktmengsel in vorm scheppen en bovenkant gladstrijken. Afdekken met aluminiumfolie. In oven gehaktbrood ca. 30 minuten bakken. Folie verwijderen en gehaktbrood in nog ca. 20 minuten mooi bruin bakken. Gehaktbrood uit oven nemen, vet eraf schenken en in vorm minstens 20 minuten laten rusten. Daarna gehaktbrood lauwwarm of koud in dikke plakken serveren. Lekker met citroensaus.
Gehaktbrood met olijven en kappertjes

bijgerecht
8 personen
205 kcal
20 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. In kom gehakt, ei, broodkruim, 1 theelepel zout, peper, knoflook, kappertjes, olijven, tapenade en peterselie door elkaar kneden. Gehaktmengsel in vorm scheppen en bovenkant gladstrijken. Afdekken met aluminiumfolie. In oven gehaktbrood ca. 30 minuten bakken. Folie verwijderen en gehaktbrood in nog ca. 20 minuten mooi bruin bakken. Gehaktbrood uit oven nemen, vet eraf schenken en in vorm minstens 20 minuten laten rusten. Daarna gehaktbrood lauwwarm of koud in dikke plakken serveren. Lekker met citroensaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)500 g rundergehakt
1 ei
2 sneetjes oud witbrood
0 zout en (versgemalen) peper
1 teentje knoflook
1 volle eetlepel kappertjes
15 zwarte olijven zonder pit
3 eetlepels verse groene tapenade
2 eetlepels peterselie
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
cakevorm inhoud 1 liter