bewaar
Gehaktbrood met olijven en kappertjes
Gehaktbrood met olijven en kappertjes
bewaar

Gehaktbrood met olijven en kappertjes

20 min. bereiden
50 min. wachten
62waarderingen

Ingrediënten

8 personen

500 g

rundergehakt

1

ei

2 sneetjes

oud witbrood

zout en (versgemalen) peper

1 teentje

knoflook

1 volle eetlepel

kappertjes

15

zwarte olijven zonder pit

3 eetlepels

verse groene tapenade

2 eetlepels

peterselie

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • cakevorm inhoud 1 liter

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. In kom gehakt, ei, broodkruim, 1 theelepel zout, peper, knoflook, kappertjes, olijven, tapenade en peterselie door elkaar kneden. Gehaktmengsel in vorm scheppen en bovenkant gladstrijken. Afdekken met aluminiumfolie. In oven gehaktbrood ca. 30 minuten bakken. Folie verwijderen en gehaktbrood in nog ca. 20 minuten mooi bruin bakken. Gehaktbrood uit oven nemen, vet eraf schenken en in vorm minstens 20 minuten laten rusten. Daarna gehaktbrood lauwwarm of koud in dikke plakken serveren. Lekker met citroensaus.