Gehaktbrood met olijven en kappertjes

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 1 ei
- 2 sneetjes oud witbrood (verkruimeld)
- zout en (versgemalen) peper
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 volle eetlepel kappertjes
- 15 zwarte olijven zonder pit (in vieren)
- 3 eetlepels verse groene tapenade
- 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
Keukenspullen
- aluminiumfolie
- cakevorm inhoud 1 liter
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 175 °C. In kom gehakt, ei, broodkruim, 1 theelepel zout, peper, knoflook, kappertjes, olijven, tapenade en peterselie door elkaar kneden. Gehaktmengsel in vorm scheppen en bovenkant gladstrijken. Afdekken met aluminiumfolie. In oven gehaktbrood ca. 30 minuten bakken. Folie verwijderen en gehaktbrood in nog ca. 20 minuten mooi bruin bakken. Gehaktbrood uit oven nemen, vet eraf schenken en in vorm minstens 20 minuten laten rusten. Daarna gehaktbrood lauwwarm of koud in dikke plakken serveren. Lekker met citroensaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 205 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 0 g