bewaar
Oma's gehaktballen
Oma's gehaktballen
bewaar

Oma's gehaktballen

Gehaktballen volgens oma's recept: lekkerder krijg je ze niet.

45 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 snee

witbrood

50 ml

halfvolle melk

1

kleine ui

400 g

half-om-halfgehakt

1

middelgroot ei

1 tl

zout

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

4 el

paneermeel

25 g

ongezouten roomboter

Gehaktballen volgens oma's recept: lekkerder krijg je ze niet.

Aan de slag

1

Snijd de korstjes van het brood en leg in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Snipper de ui. Doe het gehakt in een kom. Knijp het brood uit, voeg toe en breek het ei erboven. Kneed met de ui, het zout, de nootmuskaat en wat peper goed door het gehakt. Verdeel het gehakt in een portie per persoon en vorm er met lichtvochtige handen mooi ronde ballen van.

2

Doe het paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn.

3

Verhit de boter in een koekenpan en laat uitbruisen. Bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur laag. Laat de gehaktballen in ca. 25 min. gaar worden, keer regelmatig.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Oma's gehaktballen

Gehaktballen volgens oma's recept: lekkerder krijg je ze niet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig