Oma's gehaktballen
Gehaktballen volgens oma's recept: lekkerder krijg je ze niet.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 snee witbrood
- 50 ml halfvolle melk
- 1 kleine ui
- 400 g half-om-halfgehakt
- 1 middelgroot ei
- 1 tl zout
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
- 4 el paneermeel
- 25 g ongezouten roomboter
Advertentie
Bereiden
- Snijd de korstjes van het brood en leg in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Snipper de ui. Doe het gehakt in een kom. Knijp het brood uit, voeg toe en breek het ei erboven. Kneed met de ui, het zout, de nootmuskaat en wat peper goed door het gehakt. Verdeel het gehakt in een portie per persoon en vorm er met lichtvochtige handen mooi ronde ballen van.
- Doe het paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn.
- Verhit de boter in een koekenpan en laat uitbruisen. Bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur laag. Laat de gehaktballen in ca. 25 min. gaar worden, keer regelmatig.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 325 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 400 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Oma's gehaktballen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oma's gehaktballen
- 1 snee witbrood
- 50 ml halfvolle melk
Snijd de korstjes van het brood en leg in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken.
- 1 kleine ui
- 400 g half-om-halfgehakt
- 1 middelgroot ei
Snipper de ui. Doe het gehakt in een kom. Knijp het brood uit, voeg toe en breek het ei erboven.
- 1 tl zout
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
Kneed met de ui, het zout, de nootmuskaat en wat peper goed door het gehakt.
Verdeel het gehakt in een portie per persoon en vorm er met lichtvochtige handen mooi ronde ballen van.
- 4 el paneermeel
Doe het paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn.
- 25 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een koekenpan en laat uitbruisen. Bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin.
Keer voorzichtig. Draai het vuur laag. Laat de gehaktballen in ca. 25 min. gaar worden, keer regelmatig.