Ge­hakt­bal­len met mos­terd uit de oven

Geen omkijken meer naar: in de oven garen de gehaktballen gelijkmatig zonder dat je extra olie of boter hoeft toe te voegen.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(5) waardeer
hollands hoofdgerecht Geen omkijken meer naar: in de oven garen de gehaktballen gelijkmatig zonder dat je extra olie of boter hoeft toe te voegen. 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de korst van het brood en leg het brood in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Knijp het brood uit. Verwijder het donkergroene deel van de prei, was het witte deel en snijd zo fijn mogelijk.
  2. Meng het brood, de prei, het gehakt, ei, de mosterd, nootmuskaat, het zout en peper naar smaak door elkaar en maak 4 grote gehaktballen van het gehakt (per 4 personen). Doe de panko in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor. Leg de gehaktballen in een ovenschaal en bak in 20-25 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt de gehaktballen ook bakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd hiervoor dezelfde temperatuur en oventijd aan.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappelen en sperziebonen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktballen met mosterd uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­len met mos­terd uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 sneetje witbrood
  • 75 ml halfvolle melk

Snijd de korst van het brood en leg het brood in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Knijp het brood uit.

3
3
  • 1 prei

Verwijder het donkergroene deel van de prei, was het witte deel en snijd zo fijn mogelijk.

4
4
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 middelgroot ei
  • 1 el Franse mosterd
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • ½ tl zout

Meng het brood, de prei, het gehakt, ei, de mosterd, nootmuskaat, het zout en peper naar smaak door elkaar en maak 4 grote gehaktballen van het gehakt (per 4 personen).

5
5
  • 5 el Saitaku panko

Doe de panko in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor.

6
6

Leg de gehaktballen in een ovenschaal en bak in 20-25 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt de gehaktballen ook bakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd hiervoor dezelfde temperatuur en oventijd aan.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappelen en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.