bewaar
Tapas gehaktballetjes uit de oven
Tapas gehaktballetjes uit de oven
bewaar

Tapas gehaktballetjes uit de oven

Gekruid met kerrie, paprikapoeder een mosterd: heerlijk bij de aardappelen

15 min. bereiden
20 min. oventijd
130waarderingen

Ingrediënten

12 personen

6 sneetjes

witbrood

100 ml

volle melk

2 tl

paprikapoeder

3

middelgroot ei

2 tl

kerriepoeder

2 el

Franse mosterd

3 tl

zout

1½ kg

rundergehakt

2

ui

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Gekruid met kerrie, paprikapoeder een mosterd: heerlijk bij de aardappelen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de korstjes van het brood. Schenk de melk in een diep bord. Haal elk sneetje brood door de melk en laat weken in het bord. Doe het gehakt in een kom en voeg het zout, de mosterd, kerriepoeder, eieren en paprikapoeder toe. Knijp het brood uit en meng door het gehakt. Snipper de ui zeer fijn en meng door het gehakt.

2

Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een flinke walnoot. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes erop. Bak de gehaktballetjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.