bewaar
Spaanse tapas-burgertjes uit de oven
Spaanse tapas-burgertjes uit de oven
bewaar

Spaanse tapas-burgertjes uit de oven

Chorizoworst barst van de smaak en is op zichzelf al lekker genoeg. De chorizo maakt deze tapas-burgers 'oven' heerlijk!

15 min. bereiden
15 min. oventijd
337waarderingen

Ingrediënten

12 porties

1

middelgroot ei

250 g

mager rundergehakt

1 tl

paprikapoeder

½ tl

zout

125 g

chorizoworst

12

cherrytomaten

1

rode ui

2 el

verse platte peterselie

100 ml

tomatenbouillon

Dit heb je nodig

  • tapasprikkers

  • lage ovenschaal

Chorizoworst barst van de smaak en is op zichzelf al lekker genoeg. De chorizo maakt deze tapas-burgers 'oven' heerlijk!

Aan de slag

1

Splits het ei. Kneed het gehakt met het eiwit (de eidooier wordt niet gebruikt), paprikapoeder en zout stevig door elkaar. Breng op smaak met peper. Verdeel het mengsel in gelijke stukjes en vorm ze elk tot een hamburgertje.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwarm de koekenpan goed voor en bak de burgertjes in 1 min. aan elke kant mooi bruin. Snijd de chorizo in plakjes en bak deze 1 min. aan elke kant. Leg de hamburgertjes in de ingevette ovenschaal en leg er een plakje chorizo en een cherrytomaatje op. Prik ze vast met een tapas prikker.

3

Snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Fruit de ui 1 min. in het bakvet en roer de tomatenbouillon en peterselie erdoor. Schenk de jus in de ovenschaal. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de hamburgertjes in ca. 15 min. gaar worden. Serveer de tapas warm of lauwwarm uit de schaal.

combinatietipLekker met stokbrood.