bewaar
Stokjesbrood Spaanse omelet
Stokjesbrood Spaanse omelet
bewaar

Stokjesbrood Spaanse omelet

Altijd een hit bij de tapas: de Spaanse omelet. Niet zoals wij 'm kennen, maar met aardappel.

30 min. bereiden
8 min. oventijd
60waarderingen

Ingrediënten

12 personen

2

vastkokende aardappelen

10 g

verse platte peterselie

1

ui

2 tenen

knoflook

4

middelgrote eieren

4 el

traditionele olijfolie

1

La Champain stokbrood

Dit heb je nodig

  • tapasprikkers

Altijd een hit bij de tapas: de Spaanse omelet. Niet zoals wij 'm kennen, maar met aardappel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Kook 10 min. in water met zout. Giet af. Snijd ondertussen de peterselie fijn, snipper de ui en halveer de knoflookteentjes. Pers de helft van de knoflookteentjes en klop de eieren los.

2

Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bak de ui en 1 teen knoflook 6 min. Bak de aardappel 2 min. mee. Voeg de peterselie, eieren, peper en zout toe en dek af. Bak 6 min. op laag vuur. Keer om en bak nog 5 min. Laat afkoelen.

3

Snijd 12 schuine sneetjes brood. Bestrijk met de rest van de olie, rooster ca. 8 min. Keer halverwege. Wrijf het brood in met de rest van de knoflook. Snijd de omelet in 12 punten. Steek op het brood vast met een prikker.