bewaar
Stokjesbrood Russische salade
Stokjesbrood Russische salade
bewaar

Stokjesbrood Russische salade

40 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

vastkokende aardappel

75 g

diepvries tuinerwten

100 g

schouderham

1 el

mayonaise

1 tl

Franse mosterd

2

middelgrote eieren

1

Frans stokbrood

3 el

traditionele olijfolie

1 teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • grillpan, tapasprikkers

Aan de slag

1

Snijd de aardappel in blokjes van 1/2 cm en kook ze 10 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen. Kook de erwten 3 min. Giet af en spoel onder koud water. Meng de aardappel, erwten en ham met de mayonaise, mosterd, peper en zout.

2

Kook de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in kwarten. Snijd 8 schuine sneetjes brood. Bestrijk ze aan weerszijden met olie. Verhit de grillpan. Gril het brood 4 min. Keer halverwege. Halveer de teen knoflook en wrijf de sneetjes ermee in.

3

Verdeel de salade over het brood. Leg er een kwart ei op en prik vast met een tapasprikker.