bewaar
Stokjesbrood gegrilde paprika en ansjovis
Stokjesbrood gegrilde paprika en ansjovis
bewaar

Stokjesbrood gegrilde paprika en ansjovis

15 min. bereiden
10 min. wachten
14waarderingen

Ingrediënten

12 personen

2

rode paprika's

1

Frans stokbrood

3 el

olijfolie

1 teen

knoflook

1 blikje

ansjovis

36

zongerijpte taggia olijven

Dit heb je nodig

  • grillpan, tapasprikkers

Aan de slag

1

Verhit de grillpan en rooster de paprika met het vel naar beneden tot het vel zwartgeblakerd is. Laat ca. 15 min. rusten in een gesloten zak.

2

Snijd 12 schuine sneetjes stokbrood en bestrijk beide kanten met olie. Verhit de grillpan en gril het brood ca. 4 min. Keer halverwege. Wrijf de de sneetjes in met de halve knoflooktenen.

3

Verwijder het vel van de paprika, snijd het vruchtvlees in dunne repen en verdeel over het brood. Verdeel de ansjovisfilets erover. Rijg aan elke tapasprikker 3 olijven en steek in de pinchos.

Paprika's roosteren en ontvellen

Instructievideo - 01:07 min.